HTML

Hogy miről szól ez a blog?

Ezt ti döntitek el. A lényeg, hogy egymás segítségével eljussunk a teljes gyógyuláshoz.

Szavazás

Reklám

Utolsó kommentek

  • Panti7: Sziasztok! Én is porallergiával küszködök , most fedeztem fel egy módszert a pormentesítésre,ami ... (2011.10.26. 16:36) Üdvözlet Allergiások!
  • Jánoska12: Sziasztok! Régebben nekem is durva ekcémám volt. Ahogy KL írta én is kinőttem , bár néha napján m... (2011.01.03. 08:25) Védekezés az ekcéma ellen
  • peter_hajos: És még is mi az a módszer? :) (2010.08.22. 10:38) Üdvözlet Allergiások!
  • gyogyult: éveken át egyre erősebb gyógyszert szedtem, és az immunrendszerem egyre lejjebb romlott. Találtam ... (2010.08.09. 18:46) Üdvözlet Allergiások!
  • gyogyult: én 1996-tól voltam allergiás nagyon sok féle pollenre. Üzenem minden allergiásnak, hogy meg lehet ... (2010.08.09. 18:44) Üdvözlet Allergiások!
  • Utolsó 20

Védekezés az ekcéma ellen

2007.11.12. 08:09 KL

Az ekcéma a bőr, viszketéssel járó gyulladásos állapota. A betegség nem fertőző, rendszerint családon belül öröklődik. Az ekcéma erős viszketéssel jelentkezik, majd testszerte, különösen az arcon, karon, lábon, kéz- és lábfejen foltokban vörös, gyulladt, száraz kiütések alakulnak ki.

  A súlyos ekcémás tünetektől szenvedő egyéneknél, vagy családtagjaik közt gyakran megfigyelhető szénanáthás, asztmás betegség is.

 A tünetek sok esetben stressz, környezeti tényezők, vagy fertőzések hatására jelentkeznek. Az ekcéma főként a gyermek egy éves koráig alakul ki, s az esetek többségében a tünetek 5-6 éves korra enyhülnek, a betegek mintegy felénél pedig 12-13 éves korra meg is szűnnek.

 Az ekcémás tüneteket számos jelenség, akár a hideg levegő is előidézheti. A University of Oslo kutatói azonban megfigyelték, hogy a melegebb éghajlaton élő ekcémás gyermekek állapotára a helyi klíma jótékony hatást gyakorol. Kísérletük során a meleg éghajlaton tartózkodó gyermekek jóval több fejlődést mutattak az ekcémás tünetek terén, mint a hidegebb időjárási körülmények közt tartózkodó társaik.

 Egyesült Államok beli kutatók vizsgálatai szerint minél magasabb volt a gyermek otthonában mért endotoxin mértéke, annál kisebb volt a 3 éves korig jelentkező ekcéma, vagy nehéz légzés, zihálás valószínűsége. Az endotoxinok bizonyos baktériumok sejtfalából származnak és sok betegség kialakulásában játszanak szerepet. A magas endotoxin szint a lakásokban található szőnyegek, penészgomba, nedvesedés miatt alakulhatott ki.

 Az anyatej a csecsemő legtökéletesebb tápláléka. Az anyatej prebiotikus tulajdonságokkal rendelkező, oldható rostokat tartalmaz, ezáltal elôsegíti az egészséges bélflóra kialakulását és támogatja a csecsemő természetes védekezőképességét.

 Tápszerrel történő táplálás esetén a csecsemők étkezését prebiotikumokkal kiegészítve olyan jótékony baktériumok növekedését segítjük elő, melyek az immunrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek és megelőzhetjük az ekcéma megjelenését.

 Az Archives of Disease in Childhood oldalon közölt vizsgálatban a prebiotikummal nem táplált csecsemők közt alacsonyabb volt az ekcémás megbetegedések aránya, illetve a  székletminták alapján, a prebiotikummal táplált csoport több tagjánál volt észrevehetően magasabb a jótékony baktériumok száma.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr2226071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Era 2007.11.26. 14:44:58

Sziasztok!
Az ekcémával kapcsolatban: Lányom 5 hónapos kora óta ekcémás, most 11 éves lesz. Nemhogy javult volna, egyre súlyosabbá vált a dolog. A bőrgyógyászok csak a szteroidos krémeket írogatják fel!--nem jó!!nem ajánlom senkinek. Olyan szinten ki volt száradva, sebesedve a lányom egész teste, hogy 1 kis tubus szinte csak a fél testére volt elég. SZóval voltunk biptronlámpázni, biorezonancián, allegiavizsgálat, 1 hétig a Heoóim p. kórház bőrgyógyászatán, és semmi eredmény. Most egy kínai orvoshoz járunk akumunktúrára. Nem akarom elkiabálni--de ez segít!!!

KL 2007.11.27. 08:35:16

Helló Era!

Örülök, hogy sikeres a kezelés. Valóban mindent ki kell próbálni amit lehetsléges és amit úgy gondolunk, hogy segtít. Annó én is ekcémás voltam, de szerencsére kinőttem. Bár azért most is előjönnek a tünetek, de ez már nem olyan vészes.

musi 2008.01.11. 21:57:33

Nekem szénanáthám volt! Két éve elég durva állapotban voltam már tőle. 3 különböző orvoshoz mentem el, mindegyik gyógyszert írt fel. Tudom, hogy a gyógyszer nem segít, mivel több ismerősöm is szedi évek óta... Akkor kezdtem el napi 5-6000 mg azaz 5-6 gramm C vitamint szedni, és KÉT NAP alatt elmúlt teljesen, és azóta sem jött vissza! Ma már inkább 6-8 gramm C vitamint nyomok, és influenzám sem volt azóta, se egy megfázás!

Jánoska12 2011.01.03. 08:25:49

Sziasztok!

Régebben nekem is durva ekcémám volt. Ahogy KL írta én is kinőttem , bár néha napján megjelennek még a kiütések. Én is kenőcsöt kaptam rá, de igazából feleslegesen, mert abszolút nem használt. Nem változtattam semmit az életmódomon és ennek ellenére múlt el a rengeteg kiütés. Ma már csak akkor jön elő, ha a kertben vagyok és a növényekhez hozzáérek, bár az már nem ekcéma, hanem allergia. Mi most tervezünk gyereket vállalni. Kissé félek, hogy örökölni fogja majd a gyerek. Szerintetek megérné ezt a könyvet megvenni? Csecsemőkori allergiaprevenció témájú. h ttp://bit.ly/dYGexs
süti beállítások módosítása