HTML

Hogy miről szól ez a blog?

Ezt ti döntitek el. A lényeg, hogy egymás segítségével eljussunk a teljes gyógyuláshoz.

Szavazás

Reklám

Utolsó kommentek

  • Panti7: Sziasztok! Én is porallergiával küszködök , most fedeztem fel egy módszert a pormentesítésre,ami ... (2011.10.26. 16:36) Üdvözlet Allergiások!
  • Jánoska12: Sziasztok! Régebben nekem is durva ekcémám volt. Ahogy KL írta én is kinőttem , bár néha napján m... (2011.01.03. 08:25) Védekezés az ekcéma ellen
  • peter_hajos: És még is mi az a módszer? :) (2010.08.22. 10:38) Üdvözlet Allergiások!
  • gyogyult: éveken át egyre erősebb gyógyszert szedtem, és az immunrendszerem egyre lejjebb romlott. Találtam ... (2010.08.09. 18:46) Üdvözlet Allergiások!
  • gyogyult: én 1996-tól voltam allergiás nagyon sok féle pollenre. Üzenem minden allergiásnak, hogy meg lehet ... (2010.08.09. 18:44) Üdvözlet Allergiások!
  • Utolsó 20

Bor, vagy rovarallergia?

2007.10.19. 21:10 KL

Napi kis mennyiségű vörösbor fogyasztásával segíthetjük szívünk egészségnek megőrzését. Törekvéseinket azonban a nedű hatására jelentkező allergiás reakció gátolhatja.

  A bor fogyasztását követően fellépő allergiás tünetek a szőlőbe került rovarokból származó vegyi anyagok hatására jelentkeznek, állítják spanyol kutatóorvosok. A The New England Journal of Medicine folyóirat öt olyan személyről számol be, akiknél szőlőlé, vagy friss bor fogyasztásának hatására allergiás reakció lépett fel.

 A páciensek egyikénél az allergiás reakció legsúlyosabb, az életet is veszélyeztető formája, anafilaxiás sokk alakult ki. Egy másik betegnél asztmás tünetek jelentkeztek, míg három páciens a szájüreg és az arc területén észlelte duzzanat, bőrpír kialakulását.

 A kutatók a pácienseken elvégzett különböző allergiás tesztek alapján megállapították, hogy esetükben Hymenoptera allergia áll fenn. A Hymenoptera, vagy másnéven a hártyásszárnyúak rendjébe tartoznak például a méhek, darazsak. A belőlük származó vegyi anyagok bizonyos borban jelen lehetnek, így allergiás reakciót okozhatnak az arra érzékeny egyéneknél.

 A kutatók vizsgálataik során úgy találták, az allergiás tünetek veszélye különösen a friss szőlőlevek, vagy borok fogyasztásának hatására jelentkezik, az idősebb, régebbi készítésű termékek ritkán okoznak kellemetlen tüneteket.

 Természetesen a résztvevők alacsony száma miatt sem tekinthetjük általános érvényűnek a kapott vizsgálati eredményeket. Amennyiben bor allergiára gyanakszunk, forduljunk szakemberhez, s így pontosan meghatározhatjuk mi az, ami tüneteinket valójában kiváltja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr12201636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása