HTML

Hogy miről szól ez a blog?

Ezt ti döntitek el. A lényeg, hogy egymás segítségével eljussunk a teljes gyógyuláshoz.

Szavazás

Reklám

Utolsó kommentek

  • Panti7: Sziasztok! Én is porallergiával küszködök , most fedeztem fel egy módszert a pormentesítésre,ami ... (2011.10.26. 16:36) Üdvözlet Allergiások!
  • Jánoska12: Sziasztok! Régebben nekem is durva ekcémám volt. Ahogy KL írta én is kinőttem , bár néha napján m... (2011.01.03. 08:25) Védekezés az ekcéma ellen
  • peter_hajos: És még is mi az a módszer? :) (2010.08.22. 10:38) Üdvözlet Allergiások!
  • gyogyult: éveken át egyre erősebb gyógyszert szedtem, és az immunrendszerem egyre lejjebb romlott. Találtam ... (2010.08.09. 18:46) Üdvözlet Allergiások!
  • gyogyult: én 1996-tól voltam allergiás nagyon sok féle pollenre. Üzenem minden allergiásnak, hogy meg lehet ... (2010.08.09. 18:44) Üdvözlet Allergiások!
  • Utolsó 20

Asztmás roham

2007.10.08. 09:27 KL

Az asztma a légutak elhúzódó gyulladása, amely jelen lehet tünetek nélkül is, vagyis anélkül, hogy egyáltalán érzékelnénk. A megfelelő kezelés hiányában ez a gyulladás folyamatosan fennáll, így a légutak mindig gyulladtak, vörösek, duzzadtak és túlérzékenyek.

Az asztmások állapota folyamatosan hullámzik, jobb és rosszabb időszakok váltakoznak. A többnyire hirtelen kialakuló rosszabbodást asztmás rohamnak nevezik. Ezek a rohamok lehetnek enyhék vagy súlyosak. A leggyakoribb kiváltó tényezők közé tartoznak az allergiát okozó anyagok, a vírusfertőzések, a fizikai terhelés, a hideg levegő és a stressz.
Az asztmás roham magától is elmúlhat, kezelés hatására azonban szinte mindig oldódik. Néhány esetben viszont súlyosbodhat, és akár halállal is végződhet.

Asztmás roham
A roham során a hörgők beszűkülnek. A köhögés és zihálás egyre súlyosabb lesz, és a tüdőbe olyan kevés levegő jut be, hogy az asztmás úgy érzi, mintha egy szívószálon keresztül lélegezne, miközben befogják az orrát. A roham gyakran jelentkezik éjszaka, amelyre az asztmás betegek többsége felébred álmából. Asztmás roham létrejöhet hirtelen és erőteljesen is.
A légutak beszűkülésének oka egyrészt a fokozott asztmás gyulladás, amely a légutak falának a duzzanatával jár együtt, másrészt a légutak falában lévő simaizmok összehúzódása. Végül, de nem utolsósorban a légutakat elgátoló túlzott váladéktermelés is szerepet játszik a roham kialakulásában.


A tünetek tarthatnak rövidebb ideig (percekig vagy órákig) és jól reagálhatnak a hörgőtágító kezelésre, de elhúzódhatnak akár napokig is. A hosszan tartó állapotrosszabbodás során a hörgőtágítók hatása gyengébb és rövidebb ideig tart. Ha a tünetek súlyosak, vagy túl hosszú ideig tartanak, orvosi segítséget kell kérni, mert lehetséges, hogy a kezelés módosítására van szükség.

Forrás: origo.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr33189800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drnéni · http://naturalpatika.echt.hu/drnonatermek/belsoleg/pulmoseen 2008.01.16. 19:44:01

Kiváló megoldás lehet asztmára (allergiásra is) a dr.Nona védjegyes holt-tengeri termékek használata.
Tapasztalatból tudom.
süti beállítások módosítása